Hvad er definitionen på “bæredygtigt”?

af | maj 18, 2020 | Bæredygtigt byggeri

Vi har boet i vores hus i ca 1,5 år nu. Der dukker hele tiden spørgsmål op, om hvordan huset er bygget, hvordan det er at bo deri og hvorfor det er bæredygtigt.

Derudover kan vi også læse og høre, at begrebet “bæredygtigt” bliver fortolket på ret mange forskellige måder. Alt fra et genbrugskøkken til at bygge et hus i ler kan være bæredygtigt.

Det synes vi mudrer debatten om at bygge bæredygtigt! Det bliver uigennemskueligt at finde ud af, hvordan man bygger bæredygtigt, når vi ikke bruger begrebet på samme måde.

Vi vil gøre vores for at gøre det nemmere at finde ud af, hvordan man bygger bæredygtigt. Med udgangspunkt i vores hus og hvordan vi har bygget, vil vi på bygbæredygtigt.dk lægge videoer op, der handler om at bygge bæredygtigt. Alle de abstrakte begreber forsøger vi at gøre konkrete ved at sætte det i forhold til vores hus.

Vores hus er ikke 100% bæredygtigt! Vi har truffet valg, som kunne være mere bæredygtige, men som vi var nødt til at holde op mod andre parametre: økonomi og sociale forhold. Eksempelvis hvor mange penge vi kunne låne og hvordan huset kunne se ud, når det ligger ved siden af en kirke.

Vi håber, at du kan bruge vores tanker, erfaringer og refleksion til at få en klarere fornemmelse af, hvad bæredygtigt byggeri egentlig er for en størrelse.

Har du noget, du gerne vil spørge os om eller have svar på, så skriv endelig til os!

HVAD ER BÆREDYGTIGHED?

Ifølge FN er definitionen på bæredygtighed ”…en udvikling, hvor opfyldelsen af de nulevende generationers behov ikke sker på bekostning af fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres behov.” Bæredygtighed betyder altså, at du lever på jorden på en måde, der ikke går ud over dine børn og børnebørn.

Fra Grøn Forskel