Energimærket? Ja tak!

af | nov 20, 2018 | Energimærke, Isolering, Ventilationsvinduer

Så kom vi et skridt nærmere på at få et færdigmeldt byggeri! Hurra! Denne gang er det energimærket, der kom i hus. Og som forventet blev det et rigtigt godt og flot mærke!

Huset er nemlig blevet A2020 godkendt! Faktisk havde vi troet, at det kun ville blive A2015 godkendt på grund af de store vinduer mod nord. Men målingen viste, at husets varmetab var lavt nok til, at det kunne A2020 godkendes. Så nu bor vi helt officielt i et lavenergi-hus!

Kravet til A2020 huse er, at man ikke må bruge mere end 20 kWh pr m2. Vi er faktisk helt nede på 11,7 kWh pr m2! Det er ret sejt 🙂

I rapporten står der:

Årligt varmeforbrug
1.774 kWh elektricitet: 2.448 kr

Årlig overproduktion af el
-307 kWh fra solceller: 0 kr

Samlet energiudgift: 2.448 kr

Samlet CO2 udledning: 0,29 ton

Du synes måske, at det er sært, at der står solceller, når vi ikke har nogen. Det skyldes, at der i energimærkeberegning ikke findes ventilationsvinduer. Så vores vinduer er blevet til solceller i rapporten.

Vinduerne står til at generere, hvad der svarer til 307 kWh. Ifølge rapporten skal vi bruge 1.774 kWh til opvarmning, så 307 kWh er en fin produktion 🙂

Nu bliver det spændende at se, om vi kan holde det!

Ventilationsvinduer

Vil du gerne vide mere om vinduerne? Så hold øje med siden de næste på uger. Vi vil skrive mere om dem og vise, hvordan de fungerer samt hvordan vi oplever indeklimaet med dem.