Så overtog vi vores hus – hurra!

af | okt 25, 2018 | Indretning, Indvendigt, Overtagelse

Nøj, hvor har vi ventet længe på denne dag! Eller rettere denne dag for nu snart tre uger siden. For det var den 28. september 2018, vi overtog huset – faktisk en uge før deadline 🙂 Der var dog lidt drama lige op til overtagelsen, da Jakobsen Huse valgte at skyde det en uge frem. Først var det ret træls, for at sige det pænt. Men det endte faktisk med at blive en bedre løsning for alle parter!

Planen var først, at vi skulle overtage den 21. september. Men Jakobsen Huse var ikke helt tilfredse endnu og ville gerne sikre, at alt var perfekt, når vi overtog huset. Selvom det var træls, at der gik en uge mere, før vi kunne flytte ind, så var vi meget glade for, at de kun ville aflevere det bedst mulige hus. 10 point for det!

Men det skabte lige lidt praktiske udfordringer. Vi havde nemlig booket flyttebil og fået en masse venner til at komme og hjælpe med at flytte kasser. Heldigvis fik vores gode arkitekt, Christian, en god idé: Hvad med at leje en container og stille den ude ved huset? Så kunne vi flytte det hele ud i containeren, blive færdige med at male og gøre klar på Sandballevej og så flytte kasser og møbler ind fra containeren i ro og mag. Det viste sig at være den bedste idé, Christian længe har fået!

Det betød nemlig, at da vi overtog huset, kunne vi flytte møbler ind og få dem på plads – uden at skulle danse rundt om 100 flyttekasser! Det var rart! Da møblerne var på plads, kunne vi tage en kasse ad gangen og finde det rigtige sted for tingene.

Resultatet er, at vi nu efter kun 3 uger ikke har en eneste flyttekasse tilbage og alt er hængt op på væggene! Bom! Og containeren kommer Boxit og henter om et par dage 🙂

Overtagelsen

Overtagelsen gik nemt! Vi gik huset igennem med Kristian, vores byggeleder fra Jakobsen Huse (og ja, de hedder allesammen Christian/Kristian… tømreren hed også Christian og vvs’eren også…), og lavede en liste over de småting, der skal rettes. Og det var småting, hvilket vi var meget glade for! Den sidste ekstra uge var virkelig givet godt ud!

Nu nyder vi livet i det nye skønne hus! Udsigten, indeklimaet og roen er helt ubeskrivelig. Faktisk føler vi stadig, at vi lidt bare er på besøg eller på ferie. Det er næsten for godt til at være sandt. Men langsomt falder vi til og kroppen er ved at finde nye vaner og rutiner.

Hvad nu med denne side?

Vi har tænkt os at blive ved med at skrive lidt her på siden – og faktisk optage nogle podcasts også. Det er nogle gange nemmere med lyd og billede end med tekst 🙂

Så hænger du på, kan du snart høre mere om vores smarte vinduer, om varmepumpen, om isoleringsmaterialet, om terrassebrædderne og meget meget mere. Vi håber, at du kan bruge alle vores erfaringer til noget 🙂

Er der noget, du gerne vil vide mere om, så sig endelig til! Om det er byggestil, materialer eller Vitten By, så svarer vi gerne efter bedste evne.