Så blev der varmere i det nye hus

af | maj 19, 2018 | Indvendigt, Isolering

Solen bager på huset og det er dejligt indenfor – selv uden isolering. Men det bliver jo vinter engang og lidt koldere. Så vil det nok være meget fint med lidt mere isolering i væggene. I pinsen kom Dansk Træfiberisolering derfor forbi med en stor omvendt støvsuger og blæste en masse lækker træfiberisolering ind i væggene.

Blæs, lille du, blæs!

Der skal faktisk ret meget træfiberisolering i et hus. Dels fordi træfiberisolering har en stor massefylde og dels fordi det både skal i ydervæggene og i taget. Ca. 30 cm i ydervæggene og ca. 40 cm i taget. Så det bliver til en hel del.

Både væggene og taget er opdelt i kassetter. Det skyldes, at den bærende konstruktion er i væggene og taget og skaber et rum mellem spærene. De blå plastre, man kan se på billedet herover, er der, hvor der er blæst isolering ind.

Men kan man blæse isolering ind overalt?

Både ja og nej. Man kan godt, men så skal indervæggene være lidt bredere end de behøver, hvis man bruger bats af træfiberisolering. Det er sådan nogle fine store stykker – præcis som eks. mineraluldsisolering – bortset fra, at det er lækkert at røre ved og ikke kradser eller sætter sig i luftvejene. Det er jo heller ikke helt tosset.

I etageadskillelsen kunne man også blæse ind, men det er lidt nemmere blot at gøre det manuelt. Det behøver ikke bliver pakket så tæt, da det ikke skal isolere mellem etagerne, men blot tage lyden. Den isolering, de har brugt, er det samme granulat, som er blæst ind i væggene.

Hvad kan det træfiberisolering egentlig?

Vi har skrevet lidt om, hvad det kan, det træfiberisolering. Det kan du læse her. Den korte forklaring er, at træfiberisolering er diffusionsåbent. Det betyder, at luften og fugten meget langsomt kan vandre gennem væggen. Det er smart, for så skal man ikke bruge en dampspære og man får et bedre indeklima.

Derudover har det en større massefylde. Det kan derfor holde på varmen og på fugten bedre end andre isoleringstyper kan. Det er igen med til at give et bedre indeklima og fjerne risikoen for fugt i væggen og dermed skimmelsvamp, råd eller andre “hyggelige” ting.

Alt i alt er det faktisk ret smart!

Fik vi sagt, at huset er helt tæt?

Efter isoleringen var blæst ind i ydervæggene, blev der lavet en prøve-trykprøve af huset. Og det bestod med kryds og bolle! Huset er så tæt, at det kan godkendes i forhold til bygningsreglementet 2020. Dog kan vi først være helt sikre, når huset står færdigt og bliver endeligt godkendt. Men indtilvidere ser det godt ud!

Og er du i tvivl om, hvordan huset bliver opvarmet, så kan du læse om det lige her. Der skal jo varme til, selvom huset er helt tæt.

%d bloggers like this: