Kaffe på stilladset, isolering og masser af rør

af | maj 12, 2018 | Indvendigt

En af de ting, vi nyder ved at bygge nyt hus, er, at det tager tid. Det er måske lidt paradoksalt, for man skulle jo tro, at vi gerne ville, at det nye hus var færdigt NU! Men der er noget dejligt ved, at det tager tid og at vi kan følge med og nyde processen – og en kop kaffe på stilladset.

Efter kaffen tjekkede vi også, hvad der var sket inde i huset. Det er sjovt, for det virker som om, at det går langsommere nu med huset. I starten skete der nogle store ting på ingen tid og så pludselig gik det i stå. Men det gør det jo heller ikke! Der sker en helt masse ting inde i huset. Der kommer beklædning på væggene, indervæggene bliver rejst og der bliver fyldt isolering i etageadskillelsen.

Den er rar, den isolering


Vi har skrevet om træfiberisolering før. Og vi tjekkede lige igen, at det faktisk er blødt og rart at røre ved. Da vi havde rejsegilde, var der også nogen, der gerne ville røre – men de fleste var faktisk lidt utrygge ved det, før vi selv gned det rundt i vores hænder, for har man prøvet at gøre det med mineral- eller stenuldsisolering, så gør det nemlig nas. Men træfiberisolering er bare rart – utroligt rart.

Alle de rør!

Vi er meget imponeret over, at de dygtige håndværkere kan holde styr på alle de mange rør og ledninger, der stikker ud alle mulige steder. Og det er jo ikke bare et, to eller fem rør, der skal til. Der skal jo koldt og varmt vand ud til køkken, badeværelse og toilet. Der skal gulvvarmestrenge ud til de forskellige rum. Alle de rør skal samles ét sted – i teknikskabet. Så inden længe bliver dette lille virvar til en ordnet samling af rør. Imponerende!