Det ser sort ud – men går den rigtige vej!

af | apr 21, 2018 | Klimalukket

Nå, det tog lidt mere end et par dage at få klimalukket huset. Men fint ser det ud med tagpap som undertag, Hunton Vindtæt plader og ventilationsvinduer! Vi kan nu for alvor begynde at forestille os, hvordan det færdige hus kommer til at se ud. Især kan man begynde at fornemme, hvor store vinduespartierne egentlig er og hvor meget lys, de lukker ind. Med en terrasse på syd- og nordsiden af huset, vil de store vinduer give fornemmelse af at være udenfor, når man står i spisestuen. Det bliver dejligt for sådan to udelivsfolk som os.

Mens vi stod og beundrede huset, kom Peter lige forbi. Det er ham, vi har købt grunden af. Han ville lige hilse og se, hvem det var, der var ved at bygge et så pænt hus på grunden. Vi er meget glade for, at alle, vi har mødt i Vitten, har sagt, at huset er flot og vel proportioneret. Det er vi glade for og sender ofte en venlig tanke til Christian Pihlmark, vores arkitekt.

Taget

Du undrer dig måske over, hvorfor der er tagpap på, når vi skal have ståltag. Det skyldes, at der kan opstå kondens på undersiden af ståltag. Det kondensvand skal jo ikke net i huset, hvorfor der er tagpap under.

Opdatering: Faktisk er det ændret siden vi skrev dette indlæg. Det viste sig nemlig, at da taget har en meget stor flade, der vender mod nord, kan der opstå kondens ved den opbygning med tagpap og stålpladerne direkte på. Vi kan kun sige, at der ikke er nogen slinger i valsen hos Jakobsen Huse: De tager tagpappet af, skifter OSB-pladerne ud med Hunton Vindtæt og lægger lister på, som ståltaget skal ligge på. På den måde er taget ventileret og der evt. kondens kan komme væk. Vi er ret begejstret for den slags service og viser blot, at de virkelig kan stå inde for huse, de bygger. Der bliver ikke sprunget over, hvor gærdet er lavest. Dejligt!

Hunton Vindtæt

Pladerne, der er brugt til at klimalukke huset, er Hunton VIndtæt. De er smarte, fordi de er lavet af træfiber, så de er difusionsåbne, og asfalteret, så de er vind- og vandtættet. Du kan læse mere om dem her.

Ventilationsvinduer

Husets eneste varmekilde er ventilationsvinduerne. De er rigtig smarte, for udover at lave varme, så sørger de også for at ventilere huset hele tiden. Vi har skrevet lidt mere om dem lige her.

%d bloggers like this: