Fundamentet tager form

af | mar 23, 2018 | Fundament

Det er en spændende proces at følge med i, hvordan fundamentet tager form. Spændende for bygherrerne – formentlig ikke for andre 🙂 Det er svært at forestille sig, hvordan fundamentet bliver til et hus, men når man i så lang tid, som vi har, har haft huset i hovedet og vi har forestillet os alle rummene, så kan vi næsten se huset for os, når vi kigger på fundamentet.

Vi er blevet anbefalet af vores arkitekt at tage billeder – mange billeder! Jo mere vi kan dokumentere, jo bedre. Det sikrer os, skulle der nu gå noget galt, og det gør det nemmere for os at holde styr på, om alt går som det skal.

For eksempel kunne vi ikke helt forstå, hvad de røde og sorte rør gjorde der, hvor de stod. Vi havde luret, at det nok var til vand og el, men placeringen kunne vi ikke helt forstå. De stod i den forkerte ende af bryggerset nemlig. Derfor sendte vi billedet til vores byggerådgiver for at høre, om de stod korrekt. Det mente han heller ikke de gjorde, så vi skrev til byggefirmaet.

Fejlen var opstået, fordi teknikskabet var blevet flyttet og fundamenttegningerne ikke var blevet opdateret. Det er jo det, der sker, når der bliver vendt rundt på ting og sager hele tiden. Løsningen var heldigvis nem: Dagen efter flyttede de bare rørerne. Der var ikke støbt noget endnu, så det var nemt at gøre.

Forkert placering af rør i fundamentet

Korrekt plaring af rør i fundamentet

Vandrør

Vi undrede os noget over, at der ved de mange afløb, kun var ét vandrør – eller et Rør I Rør Pex-rør. Der skulle vel både varmt og koldt vand ud til de fleste af de steder, hvor der skal være et afløb?

Årsagen er, at man lægger rørerne til koldt vand i fundamentet under isoleringen, så det kolde vandt forbliver koldt. Rørerne til det varme vand føres i isoleringen, så det forbliver varmt. Smart 🙂

%d bloggers like this: